Sandt, politik katılımın, kadınların kendi yaşam ve çalışma koşullarını aktif bir şekilde şekillendirmeleri gerektiğini vurguladı.

13 üyeli yönetim kurulunun yardımcı başkanları arasında Günzburg'dan Nicole Faulhaber Organisazyon, Fürth'ten Gülden Hennemann Programatik, Weiden'den Sandra Pauly Üye desteği bulunuyor. Anzing'den Martina Scheftner mali işler sorumlusu ve Münih'ten Steffi Bachhuber yazman olarak atandı. Diğer yönetim kurulu üyeleri arasında Landshut'tan Kirstin Sauter, Feldkirchen'den Katharina Diem, Münih'ten Nilgün Stauch, Regensburg'dan Ute Oeßelmann, Augsburg'dan Carola Nagel-Knoblach, Erding'den Nadja Parthier ve Münih'ten Isabelle Schweitzer yer alıyor.

Liberal Kadınlar Bavyera'nın yeni yönetim ekibi, eğitim, yönetim, finans, hukuk, IT ve kültür gibi alanlarda geniş bir mesleki deneyim ve uzmanlık sergiliyor. Sandt, bu güçlü takımla profesyonel bir yetenek yönetimi kurmayı, partide kadınların sorunlarını güçlendirmeyi ve hedeflenen kamuoyu çalışmalarıyla liberal bir yaşam tarzını yaymayı hedeflediğini açıkladı.

Sandt, on yıl boyunca FDP için Bavyera Eyalet Meclisi'nde görev yaptı ve son olarak meclis başkan yardımcısıydı. Özellikle aile ve kariyerin daha iyi uyum sağlaması için çalıştı, bu kapsamda kreş yerlerinin desteklenmesi, tam gün eğitim teklifleri ve daha esnek çalışma saatleri düzenlemeleri gibi konularda çaba gösterdi. Sandt, on yaşındaki kızıyla Münih'te yaşıyor ve sağlık sektöründe çalışıyor.

Nilgün Stauch